Bekijk hier onze veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een fatbike?
De belangrijkste voordelen van een fatbike zijn: Goede grip op onverharde ondergronden Comfortabel rijden op oneffenheden Veelzijdigheid: fatbikes kunnen worden gebruikt voor off-road, maar ook voor dagelijks gebruik
Mag ik met een fatbike op de openbare weg rijden?
In Nederland gelden de volgende regels voor een fatbike op de openbare weg: De fiets mag maximaal 25 km/u en de motor mag een maximale capaciteit hebben van 250W. Een fiets met gashendel is niet toegestaan op de openbare weg.
Welk type fatbike moet ik kiezen?
Er zijn verschillende typen fatbikes beschikbaar, waaronder: Elektrische fatbikes: deze fietsen hebben een motor die trapondersteuning biedt. Standaard fatbikes: deze fietsen hebben geen motor. Race fatbikes: deze fietsen zijn ontworpen voor off-road racen. Touring fatbikes: deze fietsen zijn ontworpen voor lange afstanden.
Wat is het onderhoud van een fatbike?
Het onderhoud van een fatbike is over het algemeen niet veel meer dan het onderhoud van een gewone fiets. Belangrijke aandachtspunten zijn: Bandenspanning: de bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd en bijgesteld. Ketting smeren: de ketting moet regelmatig worden gesmeerd om slijtage te voorkomen. Remmen controleren: de remmen moeten regelmatig worden gecontroleerd om te zorgen dat ze goed werken. Accu regelmatig opladen: de accu van een elektrische fatbike moet regelmatig worden opgeladen.